Ge födelsedagspresenterna till New Hope

Alla har för mycket saker hemma i skåpen! Inga presenter men en gåva till New Hope uppmanade Lilian och Ulf sina släktingar till! Resultatet blev 560 stenblock tillbygget av Kiotanis kök och matsal!

By.

min read

IMG_4880

Vi har alla har för mycket saker! Så resonerade Lilian och Ulf Kölby, mor och son, som tillsammans fyllde 130 år. De bjöd på fest, önskade inga presenter, men föreslog ett bidrag till New Hope.

Resultatet blev flera tusen, som nu kommer att omvandlas till murstenar till det nya köket och matsalen på Kiotani.  560 stenar blev resultatet!  Det räcker till ena gaveln på huset, som i framtiden skall bli samlingsplatsen på skolan.  Här skall man äta i skydd för väder och vind. Här skall man kunna kunna ägna sig åt spel och pussel på fritiden och här skall man kunna ordna med teater, sång och dans uppvisningar.

Förhoppningsvis skall bygget påbörjas efter sommaren. Allt beror på hur snabbt New Hope kan hitta finansiering och på vädret!  Vid torr väderlek går det fint att frakta bygg material till Kiotani, men om det regnar förvandlas vägen till en riktig lervälling,som gör det nästan omöjligt att ta sig fram på.

Planen är att bygget kommer att vara klart att tas i bruk 2018, och det kommer vi att klara om fler jubilarer agerar som Lilian och Ulf!

Läs mer om Kiotani Day and Boarding School >