New Hope barnfond

Talita centret gör nytta i Cebu

ByHelena Hedlund

Talita centret gör nytta i Cebu

Även på Filippinerna är det hög inflation och matpriserna har ökat så många familjer har inte råd att försörja sina barn. Just nu finns det 15 barn som får mat tack vare New Hope på Talita centret i Cebu. Varje måndag-fredag får de frukost, lunch och mellanmål.

Personalen från Talita centret fortsätter att göra uppsökande hjälpverksamhet på speciella platser. Det här är ett samhälle i slumområdet som har ett stort behov av hjälp. Målet är att skapa medvetenhet om farorna med exploatering och prostitution för barnen och ungdomarna. De tillhandahåller snacks vid denna uppsökande verksamhet och under året har de sett stora förändringar hos ungdomarna. Genom Talita kan även vissa ungdomar med ALS (Alternative Learning School) få hjälp.

Personalen ser stora förändringar hos ungdomarna som de arbetar med, ungdomarna blir mer öppna om sin kamp, medvetna om farorna de möter på gatan. De ses som deras föräldrar eftersom de är involverade i deras liv. När de är sjuka är det till Talita de kommer, “det är en speciell relation vi har med dem” berättar personalen. Det är ett stort privilegium att ta del av förändringarna i deras liv.

Talitas team är engagerade i att hjälpa, sköta och samarbeta med barn och ungdomar i framtiden som kommer att hjälpa dem att bryta generations fattigdom som de är födda till.

Läs mer om Fillippinerna >

About the author

Helena Hedlund administrator