New Hope barnfond

Fish och Kuku – ger värme och framtidstro till ”gatans barn”

ByHelena Hedlund

Fish och Kuku – ger värme och framtidstro till ”gatans barn”

Visst är det otroligt med personer som viker sitt liv helt åt att hjälpa barn till ett bättre liv, oavsett bakgrund och religion. Engagemanget för Fish i Addis Abeba och Kuku i Dehli har mycket gemensamt och startade med att de ville ta hand om en person de fann på gatan och det har sedan utvecklats till fantastiska verksamheter.

Pefan i Etiopien har vi stöttat sedan 2012. Här har vi en nära kontakt och den senaste informationen vi fått är att alla fem ungdomar som skrev sin examen i juni fått besked att de klarat sig och väntar nu på Universitetsplaceringen. Fish (Pefans ”pappa”) kommer åka hem till Addis inför skolstart i september då han gärna vill närvara, men kommer sedan att åka tillbaka till Umeå och arbeta för att få pengar till sin verksamhet. Fish är en fantastisk eldsjäl som behöver all support han kan få. Genom hans försorg har ett femtiotal barn från slummen i Addis fått möjlighet till skolgång och en ljus framtid.

Projektet i Indien är nytt, här fick vi kontakten i juni. En skräddare i Dehli vid namn Kuku som vid sidan av sin verksamhet har tagit hand om barn från slummen och räddat dem från ett liv som tiggare på gatan. Kuku ser till att barnen får möjlighet att gå i skolan, men även en meningsfull fritid, genom ett ”dagcenter”. Skoluniform och riktiga skor är viktigt då barn som kommer i flip flop blir straffade av lärarna och New Hope har därför beslutat att skänka 45.000 kr till skoluniformer och skor. Kuku har idag 189 barn som dagligen kommer till hans verksamhet. 34 barn har fyllt 18 sedan hans verksamhet startade för 15 år sedan och alla dessa barn har fått arbete och flera av de barnen stödjer nu verksamheten med tid och/eller pengar.

Läs mer om ”sunshine project
Läs mer om Pefan projektet!

13

pefan-2pefan-1

About the author

Helena Hedlund administrator