Kiotani skolan har fått en provisorisk matsal med möbler

Den efterlängtade matsalen och det nya köket har börjar byggas på Kiotani Skolan i Lukenya Hills utanför Nairobi. Under första kvartalet 2018 skall allt stå klart, och barnen på skolan kan äntligen få sitta på stolar vid bord och äta i gemenskap. Men genom en donation från nätverket Music Travel Bar i Stockholm finns redan…

By.

min read

New Hope bygger under hösten en riktig matsal och kök på Kiotani skolan utanför Nairobi, men under tiden måste ju barnen få äta någonstans.

Ett par gånger om året träffas ett nätverk som arbetar inom rese – och hotellnäringen i Stockholm på något man kallar Music Travel Bar.  Eldsjälen i gruppen, Henrik Johansson, ville att förutom att man har kul, också skulle göra något speciellt för New Hope.  Det första projektet blev att samla in pengar till matsalsmöbler till barnen på Kiotani Skolan utanför Nairobi.

Under tre underhållande och roliga kvällar 2017 hade man nästan nått fram till målet:  Möbler för 60 skolbarn, så alla barn har en stol och plats vid ett bord för att äta. Efter sista kvällen fattades Sek 800 men efter ett upprop på Facebook trädde en anonym donator in och betalade detta! Ett speciellt tack till denne donator!

Barnen är också glada!  Fram till nu har man suttit ”lite var som helst” och ätit – på verandan, på trappan, på marken. När det regnar är det lite problematiskt.  Möblerna står nu i en provisorisk matsal i elevhemmet. När den riktiga matsalen blir klar skall rummet användas som sovsal för 40 nya barn från Nairobis slum.

En ny tid har börjat på skolan.  Plötsligt skall lärarna också lära ut bordsskick till de små! Många av dem har aldrig ätit vid ett riktigt bord.

Matsalen används också till uppehållsrum och lekrum.  Det är här man gör sina läxor och det är här man lägger pussel och spelar spel. Det fungerar fint tills den “riktiga matsalen” blir klar 2018.

Möblerna var efterlängtade och har målats i glada färger. New Hope är tacksamma över alla generösa donationer som kommit in under de här tre kvällarna!  Alla har varit med och bidragit med små och stora belopp, men vi  vill framföra ett speciellt tack till DELTA Air Lines och deras Sales Manager Jan Feenstra för den flygbiljett, som vi fick auktionera ut under första kvällen!