New Hope barnfond

Andrea fick en språngbräda till en bättre framtid

ByHelena Hedlund

Andrea fick en språngbräda till en bättre framtid

Hösten 2013 kom en vädjan från vår kontaktperson för tandvårdsprojektet i Ghimes, Rumänien. En mycket studiebegåvad flicka som gick sista året i gymnasiet hade förlorat sin pappa och mamman hade fått en stroke, och detta gjorde att Andrea inte skulle kunna fortsätta sina studier.

New Hope gick in och betalade Andreas avslutande skolgång och hon tog examen i juni 2014. Efter examen åkte hon till London för att lära sig engelska och med drömmen om att få studera till läkare i framtiden.

För de pengar hon tjänat i London har hon bekostat att lägga om taket på föräldrahemmet och påbörjat en renovering av själva huset.

Tyvärr så gick hennes mamma bort mycket hastigt för några veckor sedan, så nu är det bara farfar kvar. Inte en enkel situation, men vi hoppas verkligen att Andrea ska kunna fortsätta sina studier och få möjlighet att skapa sig en bra framtid.

Andrea hade inte varit där hon är utan det ekonomiska stöd New Hope gav henne så hon fick sitt avgångsbetyg och det känns väldigt bra att vi tog beslutet att stötta henne.

Läs om tandvårdsprojektet i Ghimes >

About the author

Helena Hedlund administrator