New Hope barnfond

Vad händer när New Hopes stöd är avslutat?

ByMagnus Linder

Vad händer när New Hopes stöd är avslutat?

Med sociala medier kan alla bli privatdetektiver! När jag gick igenom gamla papper hittade jag information om två kenyanska pojkar.

För 17 år sedan betalade New Hope skolavgifterna på gymnasieskolan Starehe Boys Centre i Nairobi för Elvis och Mark.  Underlagen var ganska utförliga och med hjälp av google, linked in och facebook kunde jag få kontakt med de här två gossarna, som nu blivit män.

Elvis 2003

Elvios 2020

Elvis 2020

Elvis Mark Mwandiki kände inte sina föräldrar, men levde med sin mormor när han var liten. Hon försörjde sig själv och barnbarnet genom att sälja te och såg till att han gick i grundskolan i byn, där de bodde. Hans slutbetyg var utöver det vanliga och den lokale hövdingen och pastorn i kyrkan såg till att Elvis kom till Starehe. Elvis klarade sig fint i gymnasiet och läste sedan medicin på högskolan i Nairobi. Han är specialiserad på ortopedi, och just nu är han tillbaka på skolbänken för att klara av sin masters i ortopedisk kirurgi. Mormor dog 2007, så hon fick aldrig uppleva Elvis som läkare.

Keya Kennedy Othingas far dog när Kennedy var liten och lämnade sin fru ensam med 4 barn att försörja. Mamman ärvde 400 kvadratmeter land, och där odlade hon grönsaker, som hon sålde. Detta var inkomsten för hela familjen. Släkten hjälpte till att betala skolavgifter för de båda äldsta pojkarna, men när Kennedy skulle börja på gymnasiet fanns det inte pengar att betala för fler barn. Kennedy lyckades få bra betyg i grundskolan och hamnade så småningom på Starehe Skolan i Nairobi. Efter studenten utbildade sig Kennedy i Nairobi och blev färdig veterinär 2014. Nu har han ett jobb som syftar till att försöka förbättra kvaliteten på kenyansk boskap.

Keya 2003

Tack vare stödet från New Hope har två unga män skapat sig en framtid och dessutom kan de hjälpa till att förbättra livsvillkoren för massor av  människor i Kenya. Så även en liten insats från New Hopes sida gjorde skillnad.

Keya 2020

 

About the author

Magnus Linder administrator