New Hope barnfond

Vad hände med Andrea från Ghimes, Rumänien?

ByHelena Hedlund

Vad hände med Andrea från Ghimes, Rumänien?

Vem är Andrea? Sjuttonåriga Andrea hade haft en jobbig uppväxt med en strokedrabbad mamma och en pappa som gick bort för tidigt.  Familjen hade inga möjligheter att försörja sig. Andrea var mycket duktig i skolan, men då familjen inte hade råd att betala skolavgifterna skulle hon vara tvungen att avbryta sina studier när fadern dog.

New Hope ordnade så Andrea fick gå kvar sista året i gymnasiet, och i juni tog hon studenten med ett betyg på 9,06 av 10 möjliga poäng.

I staden Ghimes i Rumänien är det sed att studenterna rider i kortege på sin studentexamen, och så gjorde även Andrea. Flera deltagare från projektet ”By till By” från Leksand var med och firade Andrea.

Nu har Andrea beslutat att ge sig ut i världen. Första anhalten är London där hon jobbar, samtidigt som hon bättrar på sin engelska. Hon hoppas också kunna spara pengar till en fortsatt utbildning. Målet för Andrea är fortfarande att studera till läkare.

Det är glädjande att konstatera att även en liten ekonomisk insats kan vara nog för att en människa skall få en chans till en bättre framtid. Vi önskar Andrea lycka till i England och hoppas att få höra mera från henne i framtiden!

Maria Studentexamen

About the author

Helena Hedlund administrator