New Hope barnfond

Utbildningen uteblir för Kiotanis elever i år

ByHelena Hedlund

Utbildningen uteblir för Kiotanis elever i år

Vi har fått rapport från Kenya angående eleverna från Kiotani-skolan. Alla kämpar på men livet blir svårare. De tackar för bidrag och gåvor. Så här skriver de:

Med ert stöd har vi kunnat tillhandahålla 18 000 utsatta hushåll i den glömda slummen med mat, tvättmöjligheter, tvål, sanitetsbindor för flickorna, rent vatten, handsprit och ansiktsmasker. Vi tackar er för detta.
Familj i slummen i Nairobi
Det är viktigt att notera att detta projekt fungerar för föräldralösa och utsatta barn och vårdgivare i slummen. För närvarande upplever vi ett allvarligt problem med några av våra flickor som har varit borta från skolan. Det är säkert att informera våra partners om att 12 flickor (varav 2 från Kiotani! reds anm) hittills är gravida! Detta är från alla nivåer, dvs. högskola, gymnasium och grundskola. Det är verkligen tråkigt att det vi har arbetat så hårt för att förhindra, nu händer. Det är viktigt att förstå att de flesta elevernas levnadsvillkor är mycket dåliga. Direktivet från utbildningsministeriet är att alla barn från barnkammare till klass 7 kommer att stanna kvar i samma klasser nästa år.
Liten pojke får matsäckar
Situationen COVID-19 i Kenya är inte uppmuntrande. För närvarande är vi över tiotusen fall testade och framtiden är fortfarande inte känd, men människor verkar ha slappnat av och de första rädslorna borta. Människor vill kunna leva sina normala liv, men regeringen påminner och varningar fortfarande. Tre månaders vistelse hemma har haft en stor inverkan på de flesta boende i slummen.
Men våra socialarbetare, barnledare och våra lärare har ökat sin närvaro där och håller mer koll på familjer och barn.

Hälsningar Mary and Positive Life Kenya team
————————————————

Detta innebär att hela skolåret 2020 ”stryks” – alla får gå om sin klass i grundskolan – vilket betyder att det kommer att finnas en hel årskull barn extra i första klassen som skall läggas till nuvarande första klass. Det kommer bli ett ännu tuffare år för Kiotani nästa år, att två flickor dessutom är gravida är extra sorgligt då de troligtvis inte kommer kunna fortsätta sin skolgång.
Swisha gärna ditt bidrag till 1239011883

About the author

Helena Hedlund administrator