New Hope barnfond

Uppdatering från skolan New Hope i Mombasa, Kenya

ByHelena Hedlund

Uppdatering från skolan New Hope i Mombasa, Kenya

Vädret kan verkligen vara extremt i Kenya, en period kan det vara väldigt varmt med en gassande sol och nästa period är det skyfall med regn som vräker ned. Båda kan orsaka problem.

Trasiga gardiner i New Hope skolan
Vi vet hur jobbigt det kan vara i juni när solen skiner in i klassrummet och det blir varmt. Men tänk dig då hur det blir i Mombasa, utan luftkonditionering blir det också väldigt varmt. Eleverna får svårt att koncentrera sig och svårt att se vad som står på stora tavlan eller datorerna med solens strålar rakt i ansiktet. Skolan rektor frågade New Hope om hjälp till ett solskyddande gardiner eftersom de gamla var helt trasiga. New Hope bidrog till de nya gardinerna och hoppas att eleverna kan studera ordentligt.
Nya gardiner i Mombasa 2023
I våras regnade det kraftigt i flera veckor runt Mombasa, Kenya. Bostäder blev översvämmade och byggnader skadades. I början av maj så skulle skolans elever återvända till skolan efter ett lov men de möttes av en lerig skolgård där stor del av muren hade rasat ned.
Trasig mur i Mombasa
Skolan hade inte råd att reparera murens väggar och de ville undvika framtida förödelse och olyckor samt besvär för skolans barn bad skolans rektor New Hope om ekonomisk hjälp för att de skulle kunna utföra reparationen innan det blev värre och måla om muren, trots att det redan hade gjorts tre månader innan.
Trasig mur vid New Hope skolan
Se en video på skolan i maj på YouTube >

New Hope bidrog till reparation av muren och nu fick vi se hur fint de har gjort.


Ny mur

About the author

Helena Hedlund administrator