,

Tråkiga nyheter från Lonwabo Special Care Center i Sydafrika

“Det är med djup sorg vi måste informera er om att det nyligen färdigställda Lonwabo Special Care Center har varit målet för en rad mordbränder. Attackerna började den 24 november när två bensinbomber kastades över stängslet.” “Den senaste attacken på nyårsafton orsakade omfattande brandskador på block C klassrum och sensorrumskomplex. Ali och Ian besökte skolan…

By.

min read

Starting Chance klassrum

28238201_1934913083417217_2171252612376116898_o

“Det är med djup sorg vi måste informera er om att det nyligen färdigställda Lonwabo Special Care Center har varit målet för en rad mordbränder. Attackerna började den 24 november när två bensinbomber kastades över stängslet.”

“Den senaste attacken på nyårsafton orsakade omfattande brandskador på block C klassrum och sensorrumskomplex. Ali och Ian besökte skolan i går morse – det är en sorglig och helt förödande syn.

Attackerna är inte opportunistiskt våld – de är välplanerade och professionellt utförda. Polisen och ANC har informerats. Det misstänks också att angriparna har insiderkännedom om byggnadens utformning och dess säkerhet.”
Anlagd brand i Sydafrika
“Familjen Mafila har beslutat att de inte kommer att låta öppnandet av skolan äventyras av dessa våldshandlingar. Vi har utökat säkerhetsåtgärderna och en bedömning av skadorna på Block C kommer att göras så snart RICTS, vår byggpartner, kommer tillbaka från den årliga byggsemestern.

Medlemmar av RICTS-teamet återvände från ledighet tidigare denna vecka för att utföra omedelbara reparationer som krävs för att säkra de oskadade delarna av byggnaden och lägga till ytterligare säkerhetsåtgärder.

Den mest skadade delen av byggnaden måste demonteras och rekonstrueras med nya paneler där det behövs för att säkerställa byggnadens strukturella integritet och säkerhet – angriparna såg till att elboxen till byggnaden var helt förstörd, så annexet måste också kopplas om.

Under tiden kommer Thandeka att använda avdelningen avsedd för terapi som klassrumslokaler så att alla registrerade barn kan börja den nya terminen.

I det här skedet vet vi inte hela omfattningen av reparationsarbetet, men det kommer sannolikt att kosta över 60 000 SEK för att reparera den skadade delen och vi har tvingats återinföra säkerhetspatrullering dygnet runt.”
/Ian Corbett

Vi återkommer senare med mer information.