New Hope barnfond

Sommaraktiviteter på PEFAN centret i Addis

ByHelena Hedlund

Sommaraktiviteter på PEFAN centret i Addis

Alla barnen på PEFAN klarade sig fint i skolan! Fish Tadesse kan vara stolt över sina barn och ungdomar i PEFAN. När nu det akademiska året avslutas har samtliga elever klarat sina studier med fina resultat och gått vidare till nästa årskurs. Sex av ungdomarna har avlagt examen för att börja sina universitetsstudier i september/november. En flicka, Meazi, som studerat sociologi tre år vid Semara universitetet gick ut med fina betyg. Hon hjälper nu till och arbeta med att koordinera sommarprogrammet.

Under juli-augusti arrangerar PEFAN aktiviteter, i år är det första året som även de yngre barnen 5-7 år har fått delta i aktiviteterna. Med hjälp av volontärer från USA, Italien och Etiopien har barnen övat engelska, matematik och självklart även lek och spel. De äldre barnen på PEFAN har deltagit som ledare vilket också ger god övning inför framtiden. De äldre ungdomarna som går på universitetet har fått sommarjobb hos företag som stödjer PEFAN, caféer, restauranger och inom sjukvården.

Som alltid när vi får rapporter från PEFAN slås man av den värme och kamratskap som skapas bland barn och ungdomar. Den glädje som de har av varandra och självklarheten att de äldre hjälper och stöttar de yngre är något som de förhoppningsvis kommer att ta med sig ut i livet.

Läs mer om projektet här!

Learning how to bake a cake

About the author

Helena Hedlund administrator