New Hope barnfond

Sakhumzi har snart en fungerande byggnad för sin förskola

ByHelena Hedlund

Sakhumzi har snart en fungerande byggnad för sin förskola

Husbygget har dragit ut på tiden, bygget påbörjades redan 2014. Charlotte Stuart från New Hope besökte Sakhumzi i Kapstaden i mars 2016, och då var byggnaden i princip ett skal. Nu har vi fått en rapport genom stödföreningen, Amelias Vänner, som visar att det finns klinker på golvet och samtidigt berättar man att toaletterna skall anslutas inom den närmaste framtiden. Så projektet går mycket sakta framåt!  Tyvärr är det inte alltför ovanligt på denna kontinent, där allt för det mesta tar minst dubbelt så lång tid som förväntat!

Huset skall användas för de minsta barnen på Sakhumzi centret. Meningen är att de skall få vistas i en lugnare och bättre miljö än de har nu.  Men som ni kan se på bilderna så är området runt huset ingen lämplig lekplats för småbarn då det är sandigt och sanden är förorenad och kan orsaka sår och enligt Amelias utsago mask i magen (?). Dessutom fordras det inspektion från myndigheterna och dessa har nu beslutat att sanden skall täckas med stenplattor och artificiellt gräs för barnen att leka på. Ytterligare kostnader för en redan ansträngd budget! Sedan undrar vän av ordning om stenplattor är så bra lekunderlag för småbarn.

Järnkvinnan, Amelia, är trots svår värk fortfarande lika entusiastisk och uppskattar sina svenska kontakter.  Vi hoppas få flera rapporter och bilder från de vänner till Amelia som kommer att besöka henne över julen.

Här kan du läsa mera om New Hopes projekt Sakhumzi i Sydafrika >
Amelia med barn i Sakhumzi i KapstadenSakhumzi SkolbarnSakhumzi CapetownAmelia på Sakhumzi i KapstadenSakhumzi CapetownSakhumzi Kapstaden nya förskolan

About the author

Helena Hedlund administrator