New Hope barnfond

Reselotten ger skolgång till barn i Afrika

ByHelena Hedlund

Reselotten ger skolgång till barn i Afrika

New Hope kommer att ställa ut på TUR mässan i Göteborg 18-22 mars 2015. Förhoppningen är att samla in till grundplåten för att borra en brunn på Kiotani Day and Boarding School utanför Nairob, Kenya.

Skolan, som öppnade sina dörrar i januari och har just nu bara dagelever. Meningen är att föräldralösa barn från Mlolongo, ett av Nairobis slumområden , skall beredas ett hem och skola på Kiotani, men innan dess måste man säkerställa att det finns tillräckligt med vatten.

För oss i trygga Sverige är det självklart att alla barn har rätt till utbildning. I Afrika kostar det pengar att gå i skola och det finns barn som är helt utestängda från att lära sig läsa och skriva. Många barn är föräldralösa. Många föräldrar har inte råd med skolavgiften eller kostnaderna för uniform och böcker. Barnen i Nairobis slum tillhör de mest utsatta, då de nu lever i en värld fylld av droger och våld, och inte sällan blir sexuellt utnyttjade.

På TUR mässan i Göteborg kommer New Hope att sälja Reselotten, där överskottet går till Kiotani skolan. Samtliga priser är donerade av generösa företag i resebranschen. Air France och SAS har skänkt flygbiljetter. Sembo har skänkt hotellövernattningar. Resebyråkedjan Resia har skänkt kabinväskor. Ölvemarks/Scandoarma, DETUR, Hotel Långholmen, Stena Line och Vikingline har skänkt presentkort.

Lotterna kostar bara Sek 5 och kommer att säljas under mässdagarna av representanter från New Hope. New Hope finns i monter B07:38 (B-hallen).

DSC_0231DSC_0568DSC_0273
 

About the author

Helena Hedlund administrator