New Hope barnfond

Personalbostäder på Kiotaniskolan

ByHelena Hedlund

Personalbostäder på Kiotaniskolan

Kiotani ligger ligger långt ut på landet, från Nairobi city vilket gör det svårt att hitta kvalificerade och bra lärare till skolan.

Staffhouses Kiotani
För 10 år sedan köpte New Hope mark med organisationen på plats Positive Life Kenya, med en dröm att ha tillräckligt mycket plats för att bygga en hållbar skola som kan växa. Vi har åstadkommit mycket men något som är väldigt viktigt är att anställa bra lärare. Många vill så klart bo nära sin arbetsplats och inte ha flera timmar i resväg. Därför har Kiotani haft svårt att behålla bra lärare en längre tid. Om lärarna kan bo på skolan som internateleverna gör så kommer de att stanna längre, vilket medför en bättre planerad och uppbyggd undervisning.

Skola och bra undervisning är det viktigaste för en bättre framtid så därför bygger New Hope 3 bostadshus med sex lärarbostäder. Bygget har pågått ett tag och i slutet av februari var Elisabet nere i Kenya för inspektion, det hela går framåt. Varje hus har två lägenheter med sovrum, vardagsrum, badrum och kök. Vi ser fram emot att se det färdiga resultatet men framför allt lärare som trivs och stannar kvar på skolan.
Bygget på Kiotani
Ett stort tack till Barn i nöd stiftelse, Ticket, Tolvskillingshjälpen stiftelse och Hööks stiftelse som gjort detta möjligt!

Läs mer om Kiotani >

About the author

Helena Hedlund administrator