New Hope barnfond

Nytt skolår på Starehe, en av de skolor som New Hope arbetar med i Kenya

ByHelena Hedlund

Nytt skolår på Starehe, en av de skolor som New Hope arbetar med i Kenya

Nu är det dags för skolstart i Kenya. Ett nytt läsår ligger framför alla elever på de skolor som New Hope arbetar med.  På Starehe Girls Centre skrev 5 av våra gymnasister sina slutprov i oktober/november. De väntar nu på sina resultat, som kommer att vara klara i februari. Om de har möjlighet att vara hemma i sina byar, så arbetar de ofta som frivilliga i olika projekt inom kyrka eller skola på plats.

Frivilligt arbete är något som de blivit vana vid att göra under sina 4 år på Starehe.  Om de inte har möjlighet att tillbringa väntetiden hos familj eller släktingar, får flickorna vara kvar på Starehe. Även här arbetar de som volontärer på skolan. Det behövs mycket extra personal när 500-600 flickor strömmar in till skolan för att börja läsåret.

Det skall bli spännande att se hur ”våra” studentskor klarar sig. Resultatet på skrivningarna avgör helt vilket slutbetyg de får, och alltså vilken fortsatt utbildning de blir kvalificerade för. Av tidigare studenter har de allra flesta kommit in på Universitet eller högskolor. En del duktiga flickor har fått stipendier till universitet i USA, Arabemiraten eller England.  Starehe är känd för sin höga akademiska standard, och tillhör de 10 bästa skolorna i Kenya trots att skolan startade så sent som 2005.

Från och med 2014 kommer New Hope att sponsra 12 flickor på Starehe. Av dessa är det tre flickor som kommer att skriva sin slutexamen under 2014. Ticket har sedan flera år varit huvudsponsor för 8 flickor. Från och med 2014 kommer TicketBiz att sponsra ytterligare 4 flickor!

Vi önskar att vi kunde sponsra många fler flickor! Varför inte en hel klass? De nya flickorna saknar sponsorer! Om du eller ditt företag är intresserade av att ge en duktig kenyansk flicka en framtid och samtidigt vara med och bygga det nya Kenya med starka kvinnor, så kontakta oss på info@newhope.se

9 Starehe

26 Starehe

19 Starehe

Afrika 1 176

About the author

Helena Hedlund administrator