New Hope barnfond

Nu börjar skolan i Addis Abeba

ByHelena Hedlund

Nu börjar skolan i Addis Abeba

En bra skolgång är grunden till en lyckad framtid. Idag har över 600 miljoner barn i världen svårt att läsa enkla texter även om de haft möjlighet att gå i skolan. Därför är möjligheten att gå i bra skolor som barnen på Pefan fått något som New Hope vill stötta.

Fish Tadesse som grundat Pefan, upplevde att kvaliteten på den statliga utbildningen många gånger var bristfällig. Han såg därför till att barnen fick börja på privata skolor. Genom åren har ett femtiotal barn fått stöd och möjlighet till utbildning på privata skolor, något som givit bra resultat. New Hope kom i kontakt med Fish 2012 och har sedan dess stöttat verksamheten. Vi har även besökt Pefan centret ett par gånger genom åren och varje gång slagits av den värme och omtankte som präglar verksamheten och kan konstatera att bidragen verkligen gjort nytta.

Nu har vi precis fått rapport om att Mariana som idag är 22 år har i år blivit antagen som gäststudent i Polen. Hon vara bara ett par år när hon kom till Pefan tillsammans med hennes bror Yonathan, som är du kan läsa om i presentationen av Pefan. Av de yngre barnen som vi idag stöttar har Dawit som är 10 år deltagit i en nationell matematiktävling och placerade sig bland top 15 av 8000 deltagare. En fantastisk prestation av en föräldralös pojke som lever under enkla förhållanden hos en fostermamma.

Idag sponsrar New Hope skolgången för åtta barn i åldrarna 10-13 år. Skolavgiften är ca 2.000 kr per läsår till det tillkommer kostnad för uniform, skolväska, skolmaterial och transport, kostnaden per barn blir ca 3.000 kr. Vill du vara med och bidra swisha 123 901 1883, skriv SKOLSTART.

Här kan du läsa mer om Pefan >

About the author

Helena Hedlund administrator