New Hope barnfond

Första delen av Lonwabo Centre i Mfuleni är klar

ByMagnus Linder

Första delen av Lonwabo Centre i Mfuleni är klar

På centret kommer barn med funktionsnedsättningar få tillbringa dagarna i nya fräscha omgivningar.

Under 2020 började New Hope stötta organisationen Starting Chance med deras program ”Shack to Chic”. Det går ut på att vidarutbilda driftiga kvinnor, som startat egna barnstugor i Kapstadens förstäder. Samtidigt försöker man hjälpa dem att uppgradera sina faciliteter. Men det viktigaste är att få kvinnorna att förstå att barnen behöver stimulans under de timmar de tillbringar på dagis. Dagis skall vara mer än en förvaringsplats.

Barn med funktionsnedsättningar behöver  extra stimulans, medicinska genomgångar och fysiska övningar. Därför byggdes Lonwabo Centret, där första fasen nu är klar. Invigningen har blivit fördröjd på grund av corona nedstängningar, men den 12 oktober kommer de första barnen att komma till sin nya skola. Förutom att New Hope har bidragit till bygget av denna första fas av Lonwabo Centret,    så anordnade vi en speciell insamling till Mandeladagen 2021. De pengarna gick till inredning av klassrummet. Vi är glada att se resultatet.  Barns utveckling under de första levnadsåren är otroligt viktig!

Projektet fortsätter, med ytterligare klassrum, läkarmottagning och undervisnings salar. New Hope planerar att följa det.

About the author

Magnus Linder administrator