New Hope barnfond

Utbildning ger en chans till en bättre framtid även i Europa

ByMagnus Linder

Utbildning ger en chans till en bättre framtid även i Europa

Izabella Deak drömde om att bli lärare, men familjen hade inte råd att låta henne fortsätta på gymnasiet. Genom samordnaren för vårt tandvårdsprojekt i Ghimes, Rumänien kom vi i kontakt med Izabella Deak, som var mycket duktig i skolan. Drömmen var att en gång få bli lärare, men på grund av olika omständigheter i familjen hade man inte råd att låta henne fortsätta på gymnasiet.

Här kan du läsa mera om Izabella.

New Hope ger nu stöd för att Izabella skall kunna ta studenten. En del av stödet kommer från de gåvor som kom in i samband med att Mats Ekholm, en av New Hopes styrelsemedlemmar, fyllde ”jämnt”.  Eftersom Mats en gång i tiden börjat sin yrkeskarriär i Rumänien ville han gärna stötta Izabella.

Med jämna mellanrum får vi rapporter från skolan, och som alla kan se har Izabella topp betyg.

I många länder i vår närhet är det svårt att få gå i skola, om man inte får ekonomiskt stöd, och därför är det många barn som får en undermålig utbildning.Om man inte kämpar och har en vilja att komma vidare är det många ungdomar,som ger upp. Utan utbildning kommer det att bli allt svårare att skapa en framtid i vår digitala värld.

Men Izabella är på god väg att uppfylla första delmålet på sin resa mot en bra framtid! Det gläder oss!

Ghimes RumänienGhimes betyd

About the author

Magnus Linder administrator