fbpx

Grekland – Kreta

Skydd för misshandlade kvinnor & barn på Kreta!

I Heraklion på Kreta i Grekland har vi valt att gå in i projekt som drivs av en för oss väl känd kvinna.

Mary och Andreas

Mary och Andreas från New hope

Mary Pahiadakis. En kvinna med ett mycket stort och varmt hjärta. Hon har vigt sitt liv åt att hjälpa andra. Vi blev bekanta med henne i början av 80-talet, då hon ägde ett hotell i Stalis på Kreta. Vår vänskap har bestått genom alla dessa år. Att vi nu kan gå in med bidrag i hennes kamp och engagemang för välgörenhet, känns verkligen viktigt och speciellt för oss.

Det första projektet vi har valt är ett skyddat boende för misshandlade kvinnor och barn. Kvinnor som flyr, hals över huvud, för att rädda sig själva och sina barn. Boendet har skapats för att erbjuda en så trygg miljö, som nu är möjligt under omständigheterna, och skydd för barn och deras mödrar som har lidit någon form av våld från nära anhörig. Våld och förtryck som gjort att både kvinnor och barn måste isoleras, för att inte utsättas för mer fara.

Innergården

Innergården före New Hopes bidrag

Barnen kan inte fortsätta gå i skolan, träffa sina vänner osv. Deras identitet eller adress får under inga som helst omständigheter röjas. Det första bidrag vi skänkte var till att skapa en bättre utemiljö för barnen att leka och vistas i, på den lilla uteplatsen. Detta för att ge de en så harmonisk och stimulerande vardag, som nu är möjligt, där de vistas.

Vi har planer på att gå vidare med ett projekt som går under namnet House of Angels. Ett hus som håller på att byggas för att ta hand om föräldralösa barn, som antingen övergivits på sjukhus direkt efter födseln, eller ha lämnats vind för våg i tidig ålder. I Grekland är det mellan 100-200 barn som årligen råkar ut för detta. House of Angels kommer att rymma 10 barn i åldern 0-6 år, och målet är att de inom ca sex månader ska kunna omplaceras till en familj. I den bästa av världar.

Lekhörna för barnen

Innergården som nu har fått en lekhörna

Läs mer om projekten på Facebook; Union Of Women Association