New Hope barnfond

House of Angels, Grekland

House of Angels i Heraklion på Kreta, Grekland, är ett projekt som tar hand om övergivna barn

Varje år föds ett 50-tal barn i Grekland, som överges och läggs i så kallad ”babylucka”. Då det inte finns direkt mottagningsapparat för detta så har en för oss väl känd kvinna engagerat sig i detta. Mary Pahiadakis, en kvinna med ett mycket stort och varmt hjärta. Hon har vigt sitt liv åt att hjälpa andra.

Vi blev bekanta med henne i början av 80-talet, då hon ägde ett hotell i Stalis på Kreta som Fritidsresor då jobbade med. Hon tog hand om såväl gäster och reseledare på ett sätt som gör alla hjärtan varma. Vår vänskap har bestått genom alla dessa år. Att vi nu kan gå in med bidrag i hennes kamp och engagemang för välgörenhet, känns verkligen viktigt och speciellt för oss. Att få och att få kunna ge.

Ett hus, House of Angels, håller på att byggas för att ta hand om föräldralösa barn, som övergivits direkt efter födseln, eller ha lämnats vind för våg i tidig ålder. House of Angels kommer att rymma ett 20-tal barn, och målet är att de inom 6 -12 månader ska kunna omplaceras till en familj.

House of Angels byggs i en by, Archanes, som ligger precis ovanför Heraklion och Knossos. En pittoresk by där invånarna ser fram emot att kunna välkomna flera barn för att ge de en fin start i livet. Huset kommer att stå klart under 2022, då det blivit något försenat på grund av pandemin. Som även den slagit hårt mot Kreta och Grekland. Vi kan varmt rekommendera ett besök i Archanes vid ert nästa besök på Kreta. Där kan ni då med egna ögon beskåda House of Angels, som New Hope och ni är delaktiga i.