New Hope barnfond

PEFAN centret i Addis ger nytt hopp till barn!

ByHelena Hedlund

PEFAN centret i Addis ger nytt hopp till barn!

Här får föräldralösa och övergivna  barn chansen till en framtid. Just nu besöker två av New Hopes styrelsmedlemmar Addis och PEFAN centret. Det är Marie Roos och Helena Hedlund. Det är femte gången någon från New Hope träffar dessa fantastiska barn och ungdomar!

Till centret kommer ett par gånger i veckan ett 15-tal barn för att få hjälp med läxor, få duscha och få tvätta sina kläder. Dessa barn är alla under 15 år – de flesta är i lågstadieåldern. De bor hos sina fostermödrar, som PEFAN ger ett visst ekonomiskt stöd och de går i skolor som vilka andra etiopiska barn som helst. Men på centret for de den där lilla extra pushen med sina studier. De får träffa barn, som liksom de själva ine har någon förälder i livet och icke minst får de umgås med ungdomarna på PEFAN.

Dessa ungdomar har alla varit i samma situationen som de mindre barnen, och nu är de strålande exempel på att man kan lyckas, även om man har alla odds emot sig. Det är nu ett 30-tal ungdomar som har haft PEFAN som sitt andra hem under sin uppväxt! De har alla tagit studenten och läst eller läser på Universitet.  Alla ser fortfarande PEFAN centret som sitt hem, och under lediga stunder är de där och hälper till med skötseln av hemmet och de mindre barnen.

Hur allt börjar kan du se på denna lilla filmsnutt, som visserligen har några år på nacken, men fortfarande är aktuell.

https://vimeo.com/6431118

 

About the author

Helena Hedlund administrator