New Hope barnfond

Matpaketens tuffa färd

ByMarie Roos

Matpaketens tuffa färd

Vägen till bergsbyn Jharlang, Dhading i Nepal är lång. Efter en dag i jeep följer en dags vandring innan hjälpen når fram. Totalt är det en expedition på 8 dagar, två dagar dit, 4 dagars arbete i byn och sedan 2 dagar att ta sig tillbaka ner till Kathmandu.

Ett par sjuksköterskor tillsammans med ett bärarlag genomför den tuffa resan för ”Health & Food Camp” och ger sjukvård, avmaskning av barn till närmare 800 patienter. Allt detta arrangeras genom Gatubarn i Nepal och New Hope är glada över att vara med och bidra med matpaket.
Barn i Nepal
Det är ett fantastiskt jobb som utförs och genom vårt samarbete med Eva Holmberg-Tedert är vi säkra på att pengarna når fram till de som mest behöver hjälp. Familjer som lever i enkla skjul med barn i åldersgruppen 5-10 år. Matpaketen innehåller livsmedel som ingår i nepalesisk kosthållning och ger de proteiner, kolhydrater och fetter som behövs.

Byarna Bumrang och Dohlaka står på tur för att få matpaket. Vill du vara med och bidra gör du det här! Ett matpaket kostar 100 kr och innehåller: 4 kilo ris, 1 liter solrosolja, 3 kilo torkade gröna linser, 2 kilo torkade kidneybönor, 10 färska ägg, 2 hekto cashewnötter.

About the author

Marie Roos editor