New Hope barnfond

Kiotanis första elevhem börjar ta form

ByMagnus Linder

Kiotanis första elevhem börjar ta form

En donation från Bengt Bengtsson, Fritidsresors grundare, gjorde det möjligt att börja bygga det första elevhemmet på Kiotani Day and Boarding School.

Efter en lång process med inhämtning av bygglov och offerter kunde styrelsen för Kiotani i september fatta beslut om vilken byggfirma som skulle anlitas. I oktober satte man igång med de schaktningsarbeten som krävdes och snart kunde man se konturerna till det nya elevhemmet.

Nu växer väggarna på höjden för varje dag. Byggfirman arbetar 7 dagar i veckan för att få på taken innan ”de korta regnen” börjar.  Då förvandlas nämligen tillfartsvägen till en sann lervälling, vilket försvårar transporterna av bygg material! Den svarta jorden är värre att köra i än värsta vinterhalkan i Sverige – det kan de svenska rallyförarna som brukade köra East African Safari Rally intyga!

Enligt planerna skall allt vara inflyttningsklart till terminsstart i januari. Då kommer en internatföreståndare att flytta in tillsammans med ungefär 35  barn från Mlololongoslummen.  New Hope har finansieringen av själva bygget klart, men det behövs fortfarande pengar för inredning i form av sängar och skåp. Dessutom behövs madrasser, sängkläder och handdukar och all annan utrustning som barn behöver för att gå i skola. Genom att köpa en gåva i vår webb butik hjälper du New Hope att ge de här barnen en bra start på sin skolgång på Kiotani.

 

Läs mer om projektet Kiotani Day and Boarding School >
Kiotani Lukenya Hills
Skolbygge Kiotani MachakosKiotani Skolan Lukenya Hills Machakos KenyaBougainvilla Kiotani Lukenya Hills Kenyaplanting trees Kiotani School MachakosKiotani School Lukenya Hills Machakos

About the author

Magnus Linder administrator