New Hope barnfond

Kiotani barnen kan tvätta händerna i regnvatten

ByHelena Hedlund

Kiotani barnen kan tvätta händerna i regnvatten

Med hjälp av Lions Klubb i Upplands Väsby finns nu en vattentank installerad på Kiotani. Vattnet från taken samlas upp i den och vattnet används till handtvätt och för att vattna växter .

Kiotani skolan byggs i ett område där det är mycket ont om vatten och där brunnar ofta sinar.  Därför är det viktigt att samla in regnvatten under de häftiga regnen under våren och hösten,  för att kunna använda vattnet under torrperioderna. Visserligen har Kiotani en borrad brunn, och än har den inte sinat. Men att samla regnvatten och att spara på vatten är viktiga kunskaper, som barnen måste lära sig.  En stor del av Kenya är mycket torrt, nästan halvöken, och där är vatten en bristvara!  Alla måste lära sig hur dyrbara vattendropparna från himlen är!

Lions donation räckte också till att plantera buskar och träd.  Än så länge ser de inte mycket ut för  världen, men om något år kommer de att dölja den fula vattentanken med prunkande blommor!   Barnen på Kiotani har lovat att se efter växterna, ge dem vatten  och skydda dem så inte getterna äter upp dem!

New Hope och barnen i Kiotani  tackar Lions Klubb i Upplands Väsby för deras fantastiska gåva!

Läs mer om projektet Kiotani Day and Boarding School >
dsc_1548dsc_1536dsc_1531img_20160912_222658

About the author

Helena Hedlund administrator