New Hope barnfond

Barnen på barnhemmet i Indien får julklappar från Travel Design

ByHelena Hedlund

Barnen på barnhemmet i Indien får julklappar från Travel Design

”En Julgåva som barnen på Rajiv Gandhis Memorial School for the Physically Challenged kommer att ha glädje av under många år!” Travel Design var ett av de företag som 2018 beslöt att ge en donation till New Hope i stället för att ge bort en chokladask eller stekpanna eller en annan traditionell julklapp till sina kunder och anställda.

Tillsammans beslöt Travel Design och New Hope att alla barnen på Rajiv Gandhi hemmet skulle få var sin ny skolväska. Representanter för skolans vänförening i Sverige var på plats och ordnade det praktiska.  Vi på New Hope blev extra glada att se att väskorna faktiskt fick en text som förklarade att det var New Hope som donerat medel till skolväskorna!
Tjejerna-är-glada-för-de-nya-böckerna
Dessutom köpte man in nya och fräscha skolböcker och övningsböcker i engelska och det lokala språket telugu.  Pengarna räckt till och med till pennskrin med passare och linjal åt alla. De gamla böckerna var nästan utslitna och det fanns heller inte tillräckligt antal till alla. Sedan 2018 sponsrar New Hope också två lärare på skolan. Med nya och moderna böcker och bra lärare har den akademiska standarden på skolan höjts väsentligt sedan 2018.
Alice-delade-ut-nya-skolväskorna-till-barnen
Visst är det en win-win situation! I stället för att någon frossat i julgodis, så fick barnen på skolan var sin julklapp som de kommer att ha glädje av under många år!

Läs mer om barnen på Rajiv Gandhi Memorial School for the Physically Disabled >

Barnen-visar-upp-hur-väskorna-används-med-ryggsäck-är-händerna-fria

Samuel-visar-upp-vilka-vaskor-vi-har-valt-i-butiken

About the author

Helena Hedlund administrator