Tack till alla företag som regelbundet sponsrar New Hope!

Utan er skulle vi inte kunna genomföra så många insatser!

Hur man stöder oss varierar från företag till företag. En del ger en procentsats av sin vinst som samarbetsorgansationen Travel Support. Företaget Resebemanning betalar för en av våra lärare på den lilla förskolan Mikaoni i Kenya. Andra företag väljer att ge pengar till New Hope vid Jul, istället för att köpa julklappar till personal och kunder.

Flera företag engagerar personalen kring ett New Hope projekt. Alla i personalen erbjuds att betala en viss summa av sin lön till New Hope och företaget ”dubblar” denna summa.  Ticket, Resia, Tranås Resebyrå och Jade Travel jobbar exempelvis på detta sätt.

Det finns många sätt att samla pengar till New Hope. Att vid varje fredagsfika sälja en kaka till jobbarkompisarna är en idé, som över tid kan generera många pengar till New Hope.

Vi på New Hope kommer gärna till ditt företag och informerar om hur vi skulle kunna arbeta tillsammans. Du behöver bara kontakta Elisabet Lanz.

Förebilder Ticket
Ticket har i flera år engagerat sig i New Hope, dit Ticket uppmuntrar alla anställda att varje månad bidra med 30 kronor och där Ticket skänker lika mycket som de anställda tillsammans.
Under årens lopp har man också avstått från julklappar och i stället skänkt pengar till New Hope. Tickets eget projekt  är att sponsra flickors gymnasieutbildning på Starehe skolan i Nairobi. Ticket  har gjort detta i flera år. En del fickor har tagit studenten och läser nu vidare på Universitet. Den som en gång började med en intern Ticket Kampanj  “Betald skolutbildning för 5 flickor i Kenya” har med åren utökats till 9 flickor i den takt som stödet och intresset inom organisationen har vuxit.
Man kan gott säga att Ticket är med och bidrar till att stärka kvinnors ställning i det nya Kenya!
RESIA

Resia och Resias personal sponsrar New Hope´s projekt i Reni, Ukraina. Reni är en liten hamnstad med cirka 30.000 invånare nära gränsen till Moldavien och Rumänien. På ytan ser staden trivsam men fattig ut, men under ytan finns en komplex, social problematik. Regionen präglas av stor arbetslöshet och fattigdom.  Alkohol och familjevåld sargar ofta sönder familjer. Barnhemmet Novy Dom köptes av New Hope 2005 och är nu permanent hem till ett 15-tal barn.

Novy Dom strävar efter att vara ett riktigt hem. Barnen går i grannskapets skola, får hjälpa till hemma och blir åthutade när de inte gör läxorna. Dessutom fungerar Novy Dom som ett transithem för barn som fått akuta problem. Novy Dom är också navet i en hjälpverksamhet till behövande familjer, som får matkassar eller ved med jämna mellanrum. Stödet från Resiakoncernen till Novy Dom har varit betydande genom åren, och utan det hade inte Novy Dom lyckats med sin verksamhet.

WI Resor

För många barn i Brasilien är möjligheten till tandvård närmast obefintlig om det inte vore för volontärinsatser.

Genom ett samarbete med New Hope och organisationen Fraternidade kommer WI-Resors resenärer att finansiera en årslön för en tandläkarssisten, där 40 kr av resans pris går till projektet.

På denna mottagning jobbar tandläkarna på volontärbasis och den enda som har lön är assistenten. Att ha tillgång till en tandläkarassisten gör att tandläkarnas tid blir mycket mer effektiv och de hinner med att behandla fler barn.

Bröllopspresenter som gav guldkant i tillvaron!

 

Anders Hasselbom, journalist med stor erfarenhet av att många människor runt om i världen lever under svåra omständigheter, gifte sig 6 juli 2013 med Tatiana från Kharkov i Ukraina.

Anders och Tatiana vädjade till sina bröllopsgäster att i stället för presenter ge ett bidrag till barnhemmet Novy Dom i Ukraina via New Hope. Resultatet blev den ansenliga summan av SEK 11.650.

Tack Tatiana och Anders!

  • ”Som mångårig julkalender-köpare och vän till Göran Linder kände jag till att New Hope länge stöttar det lilla barnhemmet Novy Dom” säger Anders.
    Tatiana och jag tittade på TV4-reportaget från barnhemmet och rördes djupt”

    Anders och Tatiana