New Hope barnfond

Fotboll för tjejerna i Indien

ByHelena Hedlund

Fotboll för tjejerna i Indien

För flickorna på Theodoriskolan i Jharkand i nordöstra Indien är fotbollen en viktig del av skollivet. Nästan varje morgon i soluppgången finns de 48 flickorna på plats på planen för att träna. Och träningen har gett resultat!

Under de senaste 5 åren har skollaget vunnit distriktsmästerskapet varje år. I en annan statlig turnering har de tagit sig slutspelen i huvudstaden Ranchi. Visserligen har de inte vunnit denna turnering, men som högst har de gått till kvartsfinal, vilket är en prestation av en liten landsortsskola med mycket knappa resurser. Dessutom kommer flickorna själva från de allra fattigaste förhållanden man kan tänka sig. De flesta andra lag kommer från bättre privatskolor i staten Jharkand.
Tjejerna spelar fotboll
Segrarna och framgångarna sporrar naturligtvis. Det är kul att få åka iväg till nya platser och visa upp sina färdigheter. Flickorna får tävla visa att de kan lyckas! På sätt och vis har de erövrat fotbollen från killarna och bevisat att ”tjejer kan”! Och dessutom får de massor av fysisk träning.

Genom en donation från SAS U-assist stöttar vi fotbollsprojektet på Theodoriskolan med skor, träningskläder och fotbollar, men vi skulle kunna göra mycket mera. Genom vår webbutik kan du hjälpa oss att göra detta!

About the author

Helena Hedlund administrator