Bufflar till barnhemmet Challagundla

Tidigare har vi skickat ut barnen varje dag morgon och kväll för att hämta mjölk från den närliggande byn i många år. Eftersom de måste korsa stora vägen varje dag 4 gånger med mycket trafik med stora tunga lastbilar och bussar var vi så rädda varje gång barnen ska hämta mjölk tills de kom hem…

By.

min read

Buffel på barnhemmet

IndienBuffel

Brev från Föreningen Handikappbarnhemindien.se som tackar New Hope för det ekonomiska stödet till barnhemmet Challagundla.
Tack så jättemycket för det stöd ni har gett oss till att driva en egen ekologiska buffelgård.

Läs mer om barnhemmet i Indien >
Buffelhusbygge
Tidigare har vi skickat ut barnen varje dag morgon och kväll för att hämta mjölk från den närliggande byn i många år. Eftersom de måste korsa stora vägen varje dag 4 gånger med mycket trafik med stora tunga lastbilar och bussar var vi så rädda varje gång barnen ska hämta mjölk tills de kom hem säkert igen.

Vi får 15 liter mjölk i genomsnitt varje dag från de tre bufflarna. Vi använder det för att dricka mjölk varje dag eller göra yoghurt som är mycket bra för hälsan.
Buffel bajs samlas i en hög som kommer att bli ekologisk gödsel i framtiden vilket är väldigt användbart för växterna. Innan köpte Alice gödsel från bönderna för att odla växter. Nu får vi både hälsosam mjölk och ekologisk gödsel till fruktplantor. I framtiden skulle vi vilja odla vårt eget gröna gräs för utfodring av bufflarna. På så sätt kan vi utnyttja den lediga marken.
Buffelhuset
Tack än en gång för er värdefulla hjälp. Ser fram emot att samarbeta i fler projekt till stöd för barnhemmet.

Med hälsning
ar Alice och barnen

När jag var liten och bodde på barnhemmet hade vi några bufflar som vi skötte och tog hand om dem. Jag mjölkade och gjorde yoghurt av mjölken. Buffel bajs använde vi till växter och odlingar. Att jag får uppleva det igen efter 45 år är otroligt spännande och åter igen får barnhemmet den standard jag hade själv.
//Samuel

Barnen dricker buffelmjölk
Alice och barnen är jätteglada och verkligen njuter av egen buffelmjölk från barnhemmet!