New Hope barnfond

Bli månadsgivare!

ByHelena Hedlund

Bli månadsgivare!

Dina bidrag går i år till sjuksköterskor i Nepal. Gå till Bli månadsgivare >

Vi har tidigare skrivit om hur vi genom samarbete med Gatubarn i Nepal betalar lönerna till tre nyutexaminerade sjuksköterskor. Eva och Ida från Gatubarn i Nepal har varit i Nepal och hälsade på sjuksköterskorna. De följde med Chhiring och Rita för att se hur de arbetar i området. De skriver:
”Chhiring och Rita gör ett fantastiskt arbete i Shantinagar där de hjälper människor med olika åkommor. Det de sett är att många patienter har oupptäckt diabetes och högt blodtryck vilket kan ge stora konsekvenser om de inte får rådgivning och mediciner. Tjejerna ger sedan rådgivning kring bra kost och motion samt vilka mediciner de kan få av oss. Anledningen till deras åkommor är ofta deras hårda leverne. Våra sjuksköterskor förändrar liv i Shantinagar på riktigt!
Shantinagar i Nepal
Vi fick tidigare ett litet inlägg från Chhring, som berättar om hur hon upplever sitt arbete i Kathmandus slumområde. Med din hjälp hoppas vi att hon får möjlighet att fortsätta sitt arbete. ”Att arbeta i ett slumsamhälle i mer än 9 månader var en bergochdalbana för mig. När jag ser tillbaka var det förtroende och den ömsesidiga relationen som jag var tvungen att bygga bland människor i utsatta samhällen en stor utmaning i början. Men det var alltid ett nöje att se dem bli bättre varje dag efter. Under perioden är jag överväldigad av kärlek, stöd och uppskattning från våra patienter och andra teammedlemmar. Nu har jag också en stor familj borta från mitt hem – Även en liten hjälpinsats från oss kan rädda liv för hundratals människor”
/Chhiring

Läs om varför satsning på sjuksköterskor i Nepal >

About the author

Helena Hedlund administrator